PADOCHOV

aneb "Padochov na drátě" jak říká Pavel Horynek

Zpráva z činnosti březen 2024

Co se událo v naší jednotě v lednu a únoru 2024.

2.sokolský ples
V sobotu 17.2 jsme uspořádali 2. sokolský ples, kde k tanci a poslechu hrál všem dobře známý „DANTESO“ – Daniel Krhut, již dle prodeje vstupenek na obci to vypadalo opět na velmi hojnou účast hlavně mladší generace.
Od 20 hod. se to opět v padochovské sokolovně rozjelo na plné obrátky. Součástí plesu byla samozřejmě tombola a vstupenky byly také slosovatelné. Tombola, která čítala bezmála 200 cen byla naplněna velice hodnotnými cenami od dárkových balení vín místních lokálních vinařů přes poukazy do restaurací, sportovních obchodů až po vysavač, mixér, reproduktor atd.
Zpestřením večera bylo taneční vystoupení 2 členů taneční skupiny Mighty Shake ze Zastávky, zábava byla v plném proudu a pokračovala do opravdu časných ranních hodin, sokolovna tzv. praskala ve švech. Celkově se zúčastnilo plesu kolem 115 lidí.
Musíme poděkovat sponzorům za poskytnuté dary či poukazy do tomboly, dále i sponzorovi – AAM Metaldyne Oslavany za finanční dar a Městu Oslavany nejen za každoroční dary do tomboly, ale i velkou podporu naší organizace. Děkujeme všem, kteří dorazili a doufáme, že si ples užili a odcházeli s nějakou zajímavou výhrou. Díky celému týmu lidí za pomoc při přípravách, organizaci i úklidu po plese. Za rok opět NAZDAR!
Lukáš Adam

Tvořivá dílna
V neděli 25.2.2024 od 14h proběhla v přísálí naší sokolovny první dílnička Macramé. Ženy vyráběly lucernu za použití techniky drhání (macramé) a vytvořili si tak pěkný dekorační doplněk. Sešlo se 6 žen, které společně tvořily, zažily pohodu, zasmály se, inspirovaly se. Připravily si i malé pohoštění. Bylo to příjemné tvořící nedělní odpoledne. Těšíme se na další setkání, třeba zase u techniky drhání nebo u jiného tvoření. 
Zuzana Fiedlerová vzdělavatelka

DĚTSKÝ MAŠKARNÍ KARNEVAL
V sobotu 2.3.2024 se v padochovské sokolovně konal tradiční dětský maškarní karneval, který pořádá oddíl Magi pod záštitou TJ Sokol Padochov.
Děti v maskách se zapojily do různých her a soutěží. Samozřejmě nechybělo tancování, do kterého se přidali i rodiče a prarodiče. Celé odpoledne patřilo hlavně princeznám, vodníkům, beruškám a všem dalším maskám, kterých se i přes vysokou aktuální nemocnost sešlo přes třicet. V průběhu karnevalu byla také přichystána tombola. Za různé soutěže a hry byly všichni odměněni a nechybělo také vyhlášení nejlepších masek. Nikdo neodcházel s prázdnou a všichni už se těší na příští rok.
Ctibor ADAM

Co se děje v Padochově
Padochovu sluší nový chodník. SDH nám velikonočně vyzdobilo parčík za hasičkou.  Technické služby Oslavan jarně “zametly” po zimě.
Chystá se výzdoba vnitřku Zvoničky - s vyspraveným darovaným křížem a nově ozlaceným dalším. Bude i síťka proti ptákům na mříž.
Je schváleno řízené bourání legendární padochovské „kolonie“
Chci se s vámi podělit o zážitek se sousedy. Hloupě jsem couvala autem a hup a bum a škrrrrrk -a visím podvozkem na  zbytku betonu. Kola se protáčejí v blátě. Vystoupím, nadávám a přemýšlím, koho požádat o pomoc… “Paní, bude to chtít vypodložit kolo a couvnout. Tady máte dřevo”. Stojí u auta starší, bělovlasý muž. Nepomohlo. “Zkusíme ten předek nadzvednout, počkejte, zavolám kámoše”., kde se vzal tu se vzal další, mladší. Ještě se přesvědčili, že mám OPRAVDU zařazenou zpátečku, “ odmávli” akci , zabrali a za cca 15 minut od uvíznutí jsem vysvobozena padochovskými rytíři. (Jen nevím, jestli jim bylo odměnou moje vděčné objetí.) Ráno s úlevou vidím - pod autem žádná loužička. Děkuji - sousedům a Padochovu.
Anna Peterková starostka

Připravujeme:
  5.4. 2024  Turnaj v kulečníku
27.4. 2024  Turnaj v badmintonu
30.4. 2024  Pálení čarodějnic
  1.5. 2024  Posezení se vzpomínáním nad historickými fotkami
  4.5. 2024  Pochod osvobození

Hana Janderková jednatelka

Hledat

Free Joomla templates by L.THEME