PADOCHOV

aneb "Padochov na drátě" jak říká Pavel Horynek

Zpráva z činnosti - říjen 2021

Ohlédnutí za úžasnou akci TJ Sokol Padochov 18.9.2021

90. výročí otevření sokolovny Padochov

Program:
Valná hromada
Všechny členy sokola a hosty přivítala starostka TJ Sokol Padochov Ing. Anna Peterková. Seznámila s hospodařením naší jednoty, která si vede i přes různá omezení díky pandemii velice dobře. Vyjádřila velké poděkování za podporu Městu Oslavany a sponzorům, kteří se podílí na rozvoji tělovýchovy a sportu od předškolního věku až po seniory. Vedoucí jednotlivých oddílů seznámili přítomné členy se svou činností. Místostarosta p.Ing. S. Staněk nám poděkoval za naši tvůrčí aktivitu a popřál nám hodně sil a úspěchů v následujícím období. Děkujeme všem členům za hojnou účast.

Slavnostní pochod a zasázení lípy
Zahájení oslav k 90.výročí otevření sokolovny
Ocenění významných členů sokola
Ukázky z činnosti jednotlivých oddílů
Výstava obrazů, dokumentů, fotografií, předmětů, dekorací a plakátů
 od roku 1914 až po současnost.

Velké poděkování všem, kteří se na oslavě 90 výročí otevření padochovské sokolovny podíleli. Jedině společenství lidí, které má společný cíl, se tohle podaří/ve svém volném čase a nezištně /. My jsme si to parádně užili, hodiny a hodiny práce, ať u počítačů, na sokolovně nebo telefonu. Od června se postupně natáčela videa na youtube - O činnosti naší tělovýchovné organizaci /můžete si pustit /, dále natáčení dronem  „ Padochov žije!!“ také na youtube Sokol Padochov. Nácvik jednotlivých oddílů na kulturní program akce, zaplnění panelů od počátku 20 stol. až po současnost. Diplomy pro ocenění zasloužilých sokolů a jejich rodin/Z. Fiedlerová/. Zajištění medailí a diplomů pro nohejbalový turnaj /L.Adam a Z.Fiedlerová/. Ušiti krojů a jejich příprava pro  „Malé hodovníky“  /neskutečná krása z rukou Milušky Hrbkové/, děkujeme. Vykopání jámy na zasazení lipy/stárci/, dovoz a usazení lipy /p. Janderka a p.Chaloupka/, chystáni sálu........prostě velké nasazení a spolupráce.
PODĚKOVÁNÍ také patří VŠEM  ÚĆINKUJÍCÍM, CVIČITELŮM, VÝBORU i HOSTŮM, KTEŘÍ VĚDĚLI, ŽE SOKOLI DOKÁŽOU I NEMOŽNÉ.
Poděkování posíláme technickým službám a paní Hrabankove z KIS, za pomoc při dovozu a odvozu stojanů.
Obrovské díky EX STAROSTOVI MILOŠI RŮŽOVI ZA PEČLIVOU DOKUMENTACI NEJEN HISTORICKÉ, ALE I SOUČASNÉ ČINNOSTI SOKOLA, která nám umožnila opravdu podrobný popis života obce sokolské v Padochově od roku 1914  - 2021. /stojí za poslech historie čtená Milošem Růžou na youtube kanálu sokol Padochov, je vyčerpávající/.
Atmosféra slavostního shromáždění k 90.výročí otevření sokolovny byla profesionálně zdokumentována pro další generace ve fotografiích/ C. Adam, L.Adam/, videích / M. Konečný, L.Adam/. Nazvučení celé akce se ujal D. Adam. Velké díky.

Velké díky SPONZORŮM, KTEŘÍ NÁS NESKUTEČNĚ PODPORUJÍ A VĚŘÍ NAŠÍ VIZI.
Napsala jsem to srdcem sokolím a jsem ráda, že tohle společenství je součástí mého života.

POCHOD NA SVATOVÁCLAVSKÉ TRHY v Ivančicích uspořádal turistický oddíl 28.9.2021. Účastníků se sešlo méně než jsme zvyklí, ale i tak se výšlap i počasí vydařilo. Děkujeme.
   
9.10.  DRAKIÁDA
Uctili jsme tento slavný den všech sokolů symbolicky na poli nad sokolovnou. Děti s rodiči přišly  pouštět draky/ sokoly / a ti se vznášely kolem naší sokolovny. V tento vyjímečný  den jsme si uvědomili, co bylo pro sokoly naprosto zásadní.
Ctili:
TRADICE
SOUNÁLEŽITOST
LÁSKU K VLASTI
HRDOST
PRACOVITOST
CHRÁNILI PŘÍRODU
POKORU
a mnoho dalších, které děti našly ve svých odměnách za účast na Drakiádě. Děkujeme za účast

Nabízíme k nahlédnutí využití naší tělocvičny, které můžete využít i Vy a přidat se k nám. Informace získáte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

připravujeme:
Strašidelný les – Stezka odvahy - 6.11.
Svatomartinská cesta za světýlkem - 13.11.
Trampská nota – ozvěny  - 27.11.

Těšíme se na Vás, Hana Janderková jednatelka
                 
                                                             

Hledat

Free Joomla templates by L.THEME